Na een lange dag, vooral met een veeleisende baan, hebben we allemaal behoefte aan ontspanning. Maar in sommige opzichten kan een van onze definities van ontspanning, namelijk uitgaan en een informele avond hebben met vrienden of collega’s, moeilijk te verwezenlijken zijn. Daarom kiezen we ervoor om te proberen de ontspannen sfeer in het comfort van ons huis te creëren. We kunnen misschien niet de deur uit om wat te gaan drinken, maar het is geruststellend om te weten dat er cocktails zijn die we in onze eigen keuken kunnen maken. Nog beter ? Kawaii cocktails die je zelf kunt maken en personaliseren.

Ik heb absoluut een haat-liefdeverhouding met lekker eten en drinken. Ik bedoel, zal ik ooit de wil en het hart hebben om iets te drinken dat zo mooi en schattig is om naar te kijken? Tot nu toe nog niet. Maar dat betekent niet dat ik niet geniet van een paar lekkere hapjes (en waarschijnlijk de komende 10 minuten naar ze kijk of duizenden foto’s vanuit elke hoek maak).

Maar een leuke drankje na een vermoeiende dag, lekker warm en comfortabel in bed? Zonder twijfel.

Hier zijn 10 kawaii-cocktails/mocktails die je thuis kunt proberen te maken, dus zorg dat je een cocktailshaker hebt !

MAGISCHE KLEURVERANDERENDE COCKTAILS

Het YouTube-kanaal Food & Wine ontdekte de schattige kracht van wat zij Butterfly Pea Flower-thee noemden. De zogenaamde thee wordt gemengd met verschillende brouwsels, waardoor er een gradiënteffect in cocktails ontstaat, wat absoluut mooi is om naar te kijken.

Om je wat informatie te geven over Butterfly Pea Flower-thee: het is een cafeïnevrije kruidenthee die wordt verkregen uit de infusie van de bloem van de Clitoria ternatea-plant.

Deze video geeft je 3 eenvoudige en schattige cocktails die je zeker met je ogen dicht kunt maken. Een van de meest interessante dingen is dat deze video ook het gebruik van Butterfly Pea-bloementhee demonstreert zonder het mengsel van een alcoholische drank en gewone limonade, wat precies hetzelfde verloop en magische effect geeft. 

Kijk naar hen ! Nog een serie mooie, van kleur veranderende cocktails. Dit keer van het Vlad SlickBartender YouTube-kanaal. Het hoofdingrediënt van deze cocktails is Gin Empress 1908, gemengd met fruit en andere ingrediënten. De kleurveranderingsfunctie komt van de Gin zelf, die is gemaakt met een stof waardoor hij van kleur kan veranderen wanneer hij wordt gemengd.

MOCKTAILS – HUISGEMAAKTE DRANKJES

Deze nieuwste video is gewijd aan mocktails, meer specifiek op Sprite gebaseerde dranken, gemengd met andere vloeistoffen zoals Gatorade en vruchtensiroop, met veel verschillende soorten fruit om een ​​frisse en fruitige smaak te geven. Het was waarschijnlijker dat de presentatie (die ook een grote rol speelt in de ontspannen sfeer) de drankjes echt mooi maakte, en niet zozeer de ingrediënten. Als je makkelijke mocktails wilt maken met ingrediënten uit je koelkast en tips en trucs wilt om ze mooi te maken, bekijk dan de onderstaande video van YouTuber Mary’s Channel.